Gostinska ponudba


Planinska koča


Koča stoji v bližini šole malo pod vrhom hriba Vrh Sv. Treh Kraljev med dolinama Poljanske Sore (Sovre) na jugu in Račeve na severu. Vrh Sv. Treh Kraljev je tudi razloženo naselje na pobočju tega hriba, na vrhu pa je cerkev sv. Treh kraljev. Leta 1986 je KLI logatec, TOZD Žaga Logatec, podaril planinski sekciji Rovte leseno brunarico, ki je stala v Logatcu. Planinci so jo razstavili in pripeljali na Vrh Sv. Treh Kraljev, kjer so jo na novo postavili ter preuredili in opremili kot planinsko postojanko. Otvoritev planinske koče je bila 12. septembra 1987. Planinska sekcija Rovte, ki je delovalo v PD Logatec, je 14. februarja postala samostojna planinsko društvo.

Koča je odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih od 1.maja do 31. oktobra.

V gostinskem prostoru je 30 sedežev, točilni pult; pri mizah pred kočo je 30 sedežev; na skupnem ležišču je 10 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.

Pot: po regionalni asfaltni cesti Logatec – Rovte – Žiri do Rovt, od tod po lokalni cesti na Vrh Sv. Treh Kraljev, iz Logatca 21 km; parkirni prostor je pri koči. AP Smrečje in Rovte. Iz Smrečja po LPP 45 minut; iz Rovt po Notranjski planinski poti 1h.Domača gostilna, streljaj od občinske meje, je nastala iz nekdanje starojugoslovanske kasarne. Od tod tudi ime. Znana je po domačih suhomesnatih jedeh. Ponudijo vam izvrstne suhe klobase, domačo salamo in narezek. Postrežejo vam nedeljska kosila, malice ob delavnikih pa po naročilu. Sprejemajo tudi zaključne družbe: ohceti, osebna praznovanja, obletnice…

V notranjosti je 80 sedežev, na letni terasi pa do 30. V petek zaprto.

V okolici so številne krajše ture za pohodnike. Na Vrh 45 min, na Lavrovec 45 min, k jezeru 20 min. V bližini je romarska cerkev sv. Marije. Tel. 01 7540 167.V Podlescu, v dolini reke Račeve, ob meji z žirovsko občino je okrepčevalnica Mlin. Na mestu kjer je bila pred II. sv. vojno domačija z žago, mlinom in kovačijo. Pred napornim vzponom ali spustom iz Lavrovca, Vrha ali Golega vrha se lahko okrepčate in odigrate partijo biljarda. V ponedeljek zaprto. Tel. 041 442 936.